Amsterdam School of Real Estate actief op Plaspoelpolder

anoniem September 20, 2016 584 keer bekeken 0 comments

Dat de positieve ontwikkelingen rondom de vernieuwing van de Plaspoelpolder ook buiten Rijswijk bekend raken wordt steeds meer duidelijk. Met ondersteuning van de gemeente Rijswijk en het Industrieschap Plaspoelpolder heeft de Amsterdam School of Real Estate de Plaspoelpolder gekozen als studiecasus

Gisteren vond de aftrap van het nieuwe collegejaar plaats op de Plaspoelpolder in Rijswijk. Studenten van de masteropleiding Real Estate gaan zich als onderdeel van hun opleiding de komende maanden richten op herontwikkelingsscenarios van de deelgebieden op de Plaspoelpolder. 

Hierbij ligt de focus op de onlangs door het industrieschap Plaspoelpolder verworven slooppanden aan de Treubstraat. De studenten werken zelf bij vastgoedbedrijven, makelaardij, investeerders en gemeenten. 

 

De gemeente Rijswijk en het industrieschap Plaspoelpolder zijn verheugd met deze samenwerking en stimuleren verdere samenwerking met onderwijs en het bedrijfsleven ten faveure van het ondernemersklimaat in Rijswijk. Wethouder Rene van Hemert, tevens voorzitter van het industrieschap Plaspoelpolder, verzorgde de aftrap met een persoonlijk welkomswoord.

Naar verwachting wordt de nieuwe gebiedsvisie Plaspoelpolder in december vastgesteld door de Rijswijkse gemeenteraad. De gebiedsvisie beoogt een gerichte versnelling van de reeds ingezette gebiedstransformatie naar een gemengd stedelijk werkgebied waar werken in het hart en verkleuring van de gebiedsranden naar andere functies, centraal staan.

Op dit moment wordt er door private partijen circa €250 miljoen geinvesteerd in vernieuwing en verduurzaming. De Plaspoelpolder huisvest circa 400 bedrijven en biedt werk aan 15.000 mensen uit de regio en daarbuiten.

0  Comments