Koning bij opening nieuwbouw European Patent Office Rijswijk

Vivienne Medik June 27, 2018 731 keer bekeken 0 comments

In de aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opende het Europees Octrooibureau (EPO) woensdag 27 juni 2018 het nieuwe hoofdgebouw in Rijswijk tijdens een ceremonie onder leiding van de president van het EPO, de heer Benoît Battistelli.

European Patent Office

Het is na de Europese Commissie de grootste organisatie van Europa. Het EPO verleent patenten aan uitvinders, onderzoekers en bedrijven. Door middel van één patentaanvraag kunnen zij patentbescherming krijgen in maximaal 44 aangesloten landen. Daarnaast biedt het EPO toegang tot meer dan 100 miljoen patentdocumenten die vrij gebruikt kunnen worden voor onderzoek naar innovaties en technologische ontwikkelingen. In 2017 werden meer dan 100.000 patenten verleend.

EPO en Rijswijk

Rijswijk is een van de belangrijkste locaties van het EPO. De voorganger van het EPO, het Institut International des Brevets (IIB), werd hier in 1947 opgericht als het eerste centrale octrooibureau van Europa, voordat het in 1978 opging in het EPO. Tegenwoordig werken in Rijswijk ongeveer 3.000 medewerkers, waaronder 390 mensen met de Nederlandse nationaliteit. Het EPO is in de regio ook een belangrijke economische motor geworden.

Wanneer de verhuizing is voltooid zal het oude gebouw worden gesloopt. De laatste werkzaamheden zullen in 2019 zijn afgerond.

0  Comments